Rear Garden elevation

Together with our client-film director – with her keen sense of space, light and colour – we took great care in keeping as much of the house’s essence while introducing new elements, textures and colours from an eclectic collection of sources and periods. Original attributes included the studio’s pink timber paneling, Georgian flooring and stair balustrades and doors. These were all carefully maintained together with its peeling paint and patina.

We introduced a mix of new and old elements, including timber slats from an old shop front shutter as wall paneling, window frames from a factory building filled with new coloured glass, bread boards as well as a re-purposed wine rack used to separate the kitchen from the larder as well as slick concrete countertop set into a blackened steel frame. We worked closely with our client to achieve this very personal ensemble; we embraced the idea of minimising the presence of any single ‘grand’ design but instead celebrated the idea of a rich series of spaces that seem to have simply emerged organically in time.

See Remodelista's article on the project here.

RELATED PROJECTS